Свържете се с арт клуб „Пей сърце“ на тел. +359886143574!

Вход: СВОБОДЕН

12 октомври - Историите на Людмил Дуков от Уганда, Руанда и Бурунди в Източна Африка

12 октомври - Историите на Людмил Дуков от Уганда, Руанда и Бурунди в Източна Африка

Историите на Людмил Дуков от Уганда, Руанда и Бурунди в Източна Африка на 12 октомври в „Пей сърце“
Пътешественикът и блогър Людмил Дуков ще ни разкаже приключенията си в Източна Африка на 12 октомври в 19:00 часа в арт клуб „Пей сърце“. Екзотичните истории от саваните и мистичните езера, той ще поднесе в акомпанимента на тематични меса на скара и отбрани птиета.
Людмил ще сподели, че на територията на Уганда, разположена върху плато със средна надморска височина 900 м., се намират едни от най-високите върхове в Африка - изгасналите вулкани Рувензори (5109 м), Махавура (4113 м) и Елгон (4322 м). Ще ни покаже в снимки красотата на езерото Виктория, езерото Алберт, езерото Кьога и езерото Едуард, които компенсират липсата на пряк излаз на море. За разлика от много други африкански държави, Уганда има плодородни почви, обширна система от естествени водоизточници и редовно падащи валежи, затова и земеделието е силно развито.
Людмил Дуков ще представи на гостите на „Пей сърце“ трите етнически групи в Руанда – земеделците Хуто, пастирският народ Тутси и Туа, смятани за наследниците на най-старите жители на региона. Това е най-гъсто населената африканска държава, предприела кампания за обширна модернизация на образованието и развитието на туризма. Люси ще ни покаже реката – претендент за извор на Нил – Кагера, езерото Киву и влажните, вечно зелени гори в планините Вирунга. Той ще разкрие, че националните паркове Кагера и Вирунга са създадени през 80-те години на миналия век, за да опазят застрашеното от тотално унищожение биологично разнообразие в страната.
Последна спирка на Людмил Дуков ще бъде - Бурунди - най-малката страна в Африка и една от десетте най-бедни страни в света. Над 90 % от трудоспособното население е заето в примитивно селско стопанство, като произвежда кафе „Арабика“, памук, маниока, банани, царевица, фъстъци, тютюн, чай и др. Животновъдите отглеждат едър рогат добитък, овце и кози. Промишлеността практически не е развита. За сметка на това страната крие неподозирани красоти като югозападното езерото Танганика, Национален парк Кибира и Национален парк Рурубу, следващ едноименната река.
Какви артефакти доказват, че територията на Уганда е била населена още през 1 век пр. н. е., какви са последиците от геноцида в Руанда от 1994 г. и колко големи щети нанася СПИН-ът в Република Бургунди? Как се подготвя един пътешественик за фотографски „лов“ на шимпанзета и планински горили? Не пропускайте да се потопите в екзотиката на Източна Африка с Людмил Дуков на 12 октомври в 19:00 часа!
Направете своята резервация на тел. +359886143574!
Вход: СВОБОДЕН

Image
Image