Свържете се с арт клуб „Пей сърце“ на тел. +359886143574!

Вход: СВОБОДЕН

Разходка сред екзотиката на Вануату и Нова Каледония с Людмил Дуков на 9 ноември в „Пей сърце“

Разходка сред екзотиката на Вануату и Нова Каледония с Людмил Дуков на 9 ноември в „Пей сърце“

Неуморният изследовател на чудесата на света ще ни отведе до екзотичните Вануато и Нова Каледония на 9 ноември в градината на арт клуб „Пей сърце“. В 19:00 часа той ще стартира с прекрасни фотографии и любопитни истории от пътуването си до островната държава в югозападната част на Тихия океан, разположена на островите Нови Хебриди – Вануату. В акомпанимента на подбрани питиета и вкусни ястия, Люси ще сподели впечатленията си от страната на кораловите острови и вулкани, заселени около 2000 г. пр.н.е., в която се намира първата в света подводна пощенска станция. Пътешественикът ще отбележи, че архипелагът си е спечелил статута „рай за гмурците и водолазите“ заради богатството на подводния живот. Хиляди туристи са привлечени от бистрите морски води, великолепните плажове, клисурите, планините, покрити с тропически гори и удивителните пещерни системи.
Вечерта в арт клуб „Пей сърце“ ще продължи с виртуална разходка във френската отвъдморска административна единица Нова Каледония. Людмил ще подчертае, че за разлика от повечето острови в Тихия океан, които са с относително скорошен вулканичен произход, Нова Каледония е част от древния континент Гондвана. Територията се е разделила от Австралия преди 85 милиона години, запазвайки част от праисторическите растителни и животински видове. Това е и причината Нова Каледония да е считана за едно от най-важните и най-застрашените от ботаническа гледна точка места на планетата.
Присъединете се към вечерта на топлите страни, за да разберете какви са типичните месни обичаи и паметници, как можете да стигнете до екзотичните острови и какви са специалитетите, съхранени от аборигените в райските тропици!
Очакваме Ви на 9 ноември, точно в 19:00 ч. в арт клуб „Пей сърце“!
За резервации, моля свържете се с нас на тел. +359886143574!
Вход: СВОБОДЕН

Image
Image