Свържете се с арт клуб „Пей сърце“ на тел. +359886143574!

Вход: СВОБОДЕН

Истории за Монголия, Бурятия и езерото Байкал с Людмил Дуков на 16 ноември

Истории за Монголия, Бурятия и езерото Байкал с Людмил Дуков на 16 ноември

Истории за Монголия, Бурятия и езерото Байкал с Людмил Дуков на 16 ноември в „Пей сърце“
Професионалният пътешественик Людмил Дуков ще ни пренесе в колорита на Монголия, Бурятия и езерото Байкал на 16 ноември, в 19:00 часа в арт клуб „Пей сърце“!
Пътуването ще стартира от Монголия – територията, която е била център на най-голямата в световната история Монголската империя от 13 век, а през 19 век става втората комунистическа държава в света след СССР. Историите от сухите степи, планинските райони на Монголски Алтай, пустинята Гоби и най-студената столица в света - Улан Батор, ще се съчетаят с подрани напитки и вкусни ястия. За гарнитура ще разберем кои ритуали от древния шаманистичен тенгризъм все още се практикуват и как месните приготвят овнешко, говеждо и камилско месо.
Приключенията на Людмил Дуков в Република Бурятия, част от състава на Руската федерация, ще ни отведат до „зоната на вечно замръзналата почва“. В красиви фотографии ще видим Селенгинските планини, планината Източен Саян, Байкалската планинска област и Становата планинска земя. Между тях са разположени живописни котловини, които служат за отглеждането на зърнени култури, картофи, зеленчуци, овце, кози, свине, птици и коне.
Люси ще подчертае, че на територията на страната попада по-голямата част от площта на езерото Байкал и около 60% от бреговата му линия. То е най-дълбокото езеро в света (1642 m2) и най-големият природен резервоар на прясна вода. Дължината му е 636 km във формата на гигантски полумесец, бреговата линия е дълга 2100 km., а максималната му дълбочина достига до 1642 m. Смята се, че в него са потопени някои от най-високите планини в света, с височина над 7000 m. От януари до май Байкал замръзва почти цялото, когато спират пътническото и товарно корабоплаване, както и научноизследователските мисии. Водата в езерото е толкова прозрачна, че отделни камъни и различни предмети могат да се видят на дълбочина от 40 m., а съдържанието на минерални соли е толкова ниска, че може да се използва вместо дестилирана вода.
Какви възможности за туризъм предлага акваторията на Байкал, заповядайте да разберете на 16 ноември в арт клуб „Пей сърце“!
За резервации, моля свържете се с нас на тел. +359886143574!
Вход: СВОБОДЕН

Image
Image