Свържете се с арт клуб „Пей сърце“ на тел. +359886143574!

Вход: СВОБОДЕН

Непознатата Канада с Людмил Дуков 26 април в „Пей сърце“

Непознатата Канада с Людмил Дуков 26 април в „Пей сърце“

Разходка в Квебек, Нова Скотия и Принц Едуард
На 26 април пътешественикът и туристически блогър Людмил Дуков ще покани гостите на арт-клуб „Пей сърце“ на една разходка сред тайните на Канада. От 19:00 часа той ще ни отведе сред фантастични гледки на сурови брегове, нетипична за Америка европейска архитектура, разнообразни културни традиции и високотехнологична индустрия.
Първа спирка в пътешествието ще бъде Квебек - най-голямата по площ провинция в Канада и втората по население, където е съсредоточена най-компактната франкофонска общност в Северна Америка. Това е единственото изключение в двуезична Канада, където официален език е единствено френският. По-голямата част от територията й е слабо населена, като урбанизацията се съсредоточава в столицата Квебек и най-големия град - Монреал. Град Квебек е започнал развитието си като най-ранното европейско селище на територията на Северна Америка. Сега е оживен мегаполис, събиращ най-доброто от европейското изкуство, култура, архитектура и кухня с високите технологии и динамично развитие на Канада. Очарова с малките улички в стила на Стария свят, гастрономичните изкушения, нощния живот и приказни сгради. Там се намира водопадът Монморанси, който е по-висок от Ниагара и радва туристите с прекрасни гледки от панорамен лифт.
Людмил ще отведе гостите на „Пей сърце“ и до провинция Нова Скотия. Тя е разположена на едноименния полуостров, заобиколен от Атлантическия океан, включващ множество заливи и устия на реки. Част от нея е и остров Кейп Бретон, свързан с континента чрез тесен павиран път. Тук Людмил е заснел и преживял екзотичния дух на шотландските заселници, примесен с традициите на местните индиански племена. Столица и най-голям град е Халифакс, известен с трагичното потъване на кораба „Титаник“. Модерният и добре развит град днес се гордее с най-много пъбове на глава от населението в Канада.
Приключенският разказ на Людмил ще завърши сред червените пясъци, лагуните, заливите и хълмовете на остров Принц Едуард. Гостите на „Пей сърце“ ще видят романтичните рибарски селища, множеството ферми – производители на 1/3 от картофите на Канада, ловците на омари и специалните съоръжения за отглеждане на миди. Пътешественикът ще обърне внимание на екологичните политики на острова – основен източник на електроенергия са вятърните централи, а използването на стъклени опаковки за многократна употреба се е превърнало в 40-годишна традиция.

Image
Image